Nieuws

16 juli 2024

Kom rocken!

Als je liedjes in een garage ontstaan, moet het wel bij onze cross passen toch?
                                     
“Scheurende gitaren & wild zwaaiende haren”. Krekt wat!!!!
Sjorrie uit Salland en de Beppesizzers uit Fryslân.
𝙄𝙣𝙩𝙚𝙧𝙥𝙧𝙤𝙫𝙞𝙣𝙘𝙞𝙖𝙡𝙚 𝙃𝙖𝙧𝙙𝙧𝙤𝙘𝙠 ‘𝙣 𝙍𝙤𝙡𝙡
Rond 20:00 zullen ze ten tonele verschijnen.

15 juli 2024

Disco Silver= GOUD!!!

Het is hoog tijd jullie kennis te laten maken met de muzikale omlijsting op de Frije cross. Als eerste een oude bekende;
Wat waren we blij dat Disco Silver met “ja” antwoorde toen wij vroegen of ze na 7 jaar weer wilden komen plaatjes draaien! Feestje!!!!!🎆
Deze opname is uit 2015.

1 juli 2024

Eerste hulp bij inschrijven.

Beste mensen, wat een enthousiasme! 🙌🏼
De meeste inschrijvingen zijn gelukt en deze mensen hebben ook al een mail teruggekregen! 📧
Maar er zijn ook een aantal mensen die WEL betaald hebben, maar NIET het Google Forms-document hebben opgestuurd. Dit is jammer, maar wees niet getreurd!
Dit moet je doen om zeker te zijn van je plaats:
Heb je wel betaald maar nog geen mail gekregen? Ga dan nogmaals naar de site en vul het formulier opnieuw in, je hoeft niet nog een keer te betalen!
Let op! Wanneer je het formulier hebt ingevuld, klik op verzenden!
Én…..mail bij “problemen” en vragen over de inschrijving naar frijecrossblije@gmail.com en niet naar info@frijecrossblije! Ook geen PB’s naar onze socials sturen a.u.b.

28 juni 2024

Omrop Fryslân naar de Frije cross Blije!

Het Frije cross terrein zal op 27 juli worden opgevrolijkt door de Hea-caravan van Omrop Fryslân tv. Programmamaker Janko Krist zal met zijn camera én prangende vragen over het terrein struinen én wie het leuk vindt kan in de Hea-caravan zijn of haar verhaal kwijt. Janko is voor Hea! altijd op zoek naar bijzondere mensen met een bijzonder verhaal. Nou…..dan hoeft hij op de Frije cross Blije niet ver te zoeken!!!


20 juni 2024

Een mededeling van huishoudelijke aard.

Het antwoord is “NEE”.
We kunnen het helaas niet meer toestaan dat coureurs en aanhang die van ver komen overnachten op ons terrein. We verwijzen jullie naar de campings in de buurt;
Tip: reserveer nu alvast een plek!

18 juni 2024

Inschrijven voor de leukste cross van het Noorden.

We hebben vernomen dat heel veel mensen staan te trappelen om als coureur in te schrijven voor de Frije Cross Blije. We maken alvast het tijdvak bekend waarop dit mogelijk is; van maandag 1 juli t/m zaterdag 20 juli kunnen de deelnemers inschrijven via deze site. Hoe en wat precies maken we binnenkort bekend. Ook worden rond die tijd de reglementen bekend gemaakt. Houd onze site en de socials in de gaten!!!

 


 PERSBERICHT- BLIJE-23 MAART 2024

De Frije cross gaat weer los!

Vakantie geboekt op 27 juli a.s.? Stel deze een dagje uit of kom even naar huis om de was te doen of zoiets, want de leukste cross van noord Fryslân mag op die dag met grote letters in je agenda worden gezet!!!

Het is deze zomer al weer 7 jaar geleden dat de laatste Frije cross van Blije georganiseerd is. Het liet blijken dat veel mensen met nostalgische gevoelens terug blikken naar 15 keer Swarte/Frije cross en er viel regelmatig de vraag of er niet eens een reünie georganiseerd kon worden.

Zo verging het enkele oud bestuursleden ook en hierdoor ging het aardig kriebelen. En zo werd er hier en daar informatie in gewonnen om te kijken of het organiseren van editie 2024 van de Frije cross Blije haalbaar zou kunnen zijn.

Nu alle lichten op groen staan, zijn de motoren aan het warmdraaien en hebben we 4 maanden de tijd om de 16de editie van Frije cross Blije op poten te zetten.

Onder de rook van Blije en Holwert heeft Maatschap W.K. Boersma en M.J. Boersma land aan de Miedwei onder Holwerd beschikbaar gesteld. Hier zal dus op zaterdag 27 juli 2024, na 7 jaar afwezigheid, de Frije cross van Blije verreden worden.

Leuk detail is dat hier in de jaren 80 door de FCRO ook al autocrossen werden georganiseerd.

We hopen op veel deelname maar ook op veel van “ons” heerlijke publiek welke we welkom hopen te heten op “De moaiste sneon FOAR de Boufak!!!

Houd onze website en socials in de gaten voor de komende updates over de Frije cross Blije

Wat: Frije cross Blije

Wanneer: zaterdag 27 juli 2024

Tijd: 11.00 uur tot 22:00 uur!

Waar: Miedwei 5, 9151 AH Holwerd